A combination of CC8™ and CC13™ were used to line a channel at a West London Football Club’s training ground.

The original, unlined channel had suffered significant erosion and silt build up which was reducing its functionality.

CC was specified to provide a channel lining solution to prevent further erosion and silt generation, which would in turn prevent blockages in the channel and allow efficient pitch and land drainage.

The location of the channel on the site meant a lot of the preparatory works had to be carried out by hand as plant access was impossible in some areas.

Despite that, a total of 3,705m² of CC material were installed in 9 weeks by no more than 2-4 people on any given day.

To see this case study in full, and find out more about the installation process, click here.

×

To access Technical Certification and Drawings, please enter your email address below. If you've not already signed up, you'll be sent an email allowing you to do so.